Veelgestelde vragen

Sollicitatieprocedure

Hoe kan ik solliciteren op een vacature?

Je solliciteert eenvoudig, snel en veilig online via het sollicitatieformulier bij elke vacature. Je kunt daarbij ook je cv en een motivatiebrief achterlaten.

Kan ik ook een open sollicitatie sturen?

Ja graag! We zoeken doorlopend bevlogen medewerkers, maar natuurlijk kan het zo zijn dat we op dit moment net niet hebben wat jij zoekt. We komen echter graag in contact met je. Stuur een open sollicitatie naar vacature@zideris.nl en we nemen snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken?

Wanneer hoor ik iets over mijn sollicitatie?

We nemen in de regel binnen twee werkdagen contact met je op na ontvangst van je sollicitatie. Mocht een reactie onverhoopt langer duren, dan hoor je dit ook van ons.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Na een check op je sollicitatie, delen we jouw cv en motivatie gedeeld met het team. Bij positieve feedback, nodigen we je graag uit voor een gesprek op locatie. Klikt het van beide kanten? Dan kom je een dagje meelopen en bespreken we de arbeidsvoorwaarden voor de laatste details.

Waarom moet ik een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen?

Je werkt in de zorg met soms kwetsbare mensen. Mensen die afhankelijk van jou zijn. Daarnaast werk je met persoonsgegevens en andere privacygevoelige informatie, zoals cliëntdossiers. Om risico’s op eventueel misbruik zo klein mogelijk te houden, is het daarom noodzakelijk dat je een VOG aanvraagt en instuurt voordat je bij ons in dienst treedt.

Arbeidsvoorwaarden

Werkt Zideris met een CAO?

Ja, Zideris werkt volgens de cao gehandicaptenzorg. Alle medewerkers van Zideris vallen onder deze cao. De cao tekst kun je hier vinden.

Wat wordt mijn salaris bij Zideris?

Alle medewerkers van Zideris worden beloond volgens de cao gehandicaptenzorg. Aan de hand van je functie en ervaringen word je ingedeeld in een functiegroep volgens functiewaardering FWG. De salarisschalen per functiegroep per 1 mei 2022 vind je hier.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden biedt Zideris?
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Vakantiegeld
 • Pensioen opbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Verlofregeling
 • Reiskostenregeling
 • Meerkeuzeregeling werkkostenregeling, voor bijvoorbeeld het kopen van een mobiele telefoon of een sportabonnement

Werken en leren bij Zideris

Biedt Zideris ook plekken voor leerlingen, stagiairs, zij-instromers en herintreders?

Ja, aanstormend zorgtalent bieden wij graag een kans om het vak te leren!

Voor welke studies en opleidingen biedt Zideris stage- en leerwerkplekken aan?

In principe bieden wij voor elke zorgspecifieke opleiding op mbo- of hbo-niveau doorlopend stage- en leerwerkplekken aan. Voor mbo’ers kan het zowel gaan om BBL (beroepsbegeleidende leerweg) als om BOL (beroepsopleidende leerwerg) trajecten. Denk hierbij aan:

 • Verzorgende of Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg)
 • Persoonlijk Begeleider
 • Maatschappelijke Zorg
 • Sociaal Pedagogisch Werker (met differentiatie gehandicaptenzorg)
 • Verpleegkunde
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening
 • Fysiotherapie
 • Creatieve therapie

Volg je een andere opleiding of studie en ben je op zoek naar een uitdagende stageplek in een warme, professionele organisatie? Twijfel niet en neem contact met ons op. Ook voor mensen die geen specifieke zorgopleiding volgen, kijken we graag samen met jou hoe we je een waardevolle stageplek kunnen bieden. Neem voor meer informatie contact op met ons team praktijkbegeleiders via 088 – 513 2513 of praktijkopleiding@zideris.nl.

Hoe kom ik in aanmerking voor een stage of leerwerkplek bij Zideris?

In de regel worden stage- en leerwerkplekken op deze site gepubliceerd als vacature. De bedoeling is dat je hier, net als bij een reguliere vacature, op solliciteert door je cv en/of motivatie in te sturen.

Ik volg nog geen opleiding, kan ik dan bij Zideris terecht?

Heb je interesse in een baan bij ons, maar niet het juiste diploma? Geen zorgen! Wij bieden enthousiaste mensen die in de zorg willen werken regelmatig leerlingplaatsen aan. Een leerlingplaats is een combinatie van werken en leerlingen. Je werkt zo veel mogelijk mee en ontvangt hiervoor een leerlingsalaris. Tegelijkertijd volg je een passende opleiding. Het goede nieuws? De kosten van jouw opleiding, zoals boeken en lesgeld vergoeden wij! Het minder goede nieuws? De combinatie van werken en leren kan best pittig zijn, dus een beetje doorzettingsvermogen kan geen kwaad. Gelukkig weet je waar je het voor doet, want als je je diploma ontvangt, bieden wij je graag een vaste baan aan binnen Zideris! Neem voor meer informatie contact op met ons team praktijkbegeleiders via 088 – 513 2513 of praktijkopleiding@zideris.nl.

Over Zideris

Waar is Zideris actief?

Zideris is actief in de provincies Utrecht (Rhenen, Veenendaal, Mijdrecht, De Bilt, Bilthoven, Huis ter Heide en Bosch en Duin) en Gelderland (Wageningen en Epe). Ons kantoor staat in Rhenen. Daarnaast zijn we in enkele aangrenzende gemeenten in Noord-Holland actief met ambulante begeleiding bij cliënten thuis.

Welke vormen van zorg- en dienstverlening biedt Zideris aan?

Zideris is actief in vier domeinen: wonen, werken & dagbesteding, begeleiding thuis en behandeling. We zijn gespecialiseerd in de zorg, ondersteuning en begeleiding van jongeren en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Binnen onze locaties specialiseren we ons verder op bepaalde doelgroepen. Er zijn cliënten die 24 uur per dag intensieve zorg en ondersteuning hebben en cliënten die grotendeels zelfstandig wonen en leven met hulp van ambulante begeleiding thuis. Je kunt je binnen Zideris dus toeleggen op de zorg en begeleiding van verschillende soorten cliënten.

Ik wil graag meer weten over Zideris, waar kan ik terecht?

Wat leuk om te horen! We nodigen je van harte uit onze corporate website te bezoeken op www.zideris.nl. Zideris is trots onderdeel van Zorggroep De Opbouw, een landelijke organisatie voor de zorg aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.